Hello :)
ez a blog kedves és vicces ezt azoknak ajánlom: akiket érdekel a napi sztárhírek tömege és a divat ,(akinek nem fáj ha 1-1 kedvenc sztárjáról rosszakat is írok ,bár ez ritkán fordul elő). Jó szórakozást az olvasáshoz.

2011. június 16., csütörtök

Nem akarod, hogy a hátad mögött rajtad röhögjenek? Fogadd meg tanácsainkat!

Nemrég írtunk arról, hogy Lady Gaga kisminkelve alszik, ami főbenjáró vétek. A hír kapcsán elgondolkodtunk, mik azok a hibák, amiket a csajok rendszeresen elkövetnek, ha sminkelésről van szó. Összeszedtük a leggyakoribb vétségeket, amiket, ha elkerülsz, jó úton haladsz a tökéletes megjelenés felé!


1. Túl sok smink

Az egyik leggyakoribb hiba, ha a sminket vastag rétegben „vakolatként” kened fel az arcodra. A smink lényege ugyanis nem az, hogy olyan legyél, mint egy bohóc (vagy kurtizán) hanem, hogy finoman elkendőzd a tökéletlenségeket, és kiemeld előnyös vonásaid. Ha például szép szemed van, és erősebb sminkkel hangsúlyozod, akkor a szádra már csak egy kis szájfényt kenj. Igyekezz szem előtt tartani a legfontosabb aranyszabályt: a kevesebb több!

2. Rossz alapozó

Az alapozó az egyik legfontosabb eleme a sminkkészletnek, ezért érdemes költeni rá, és jó minőségű, folyékony alapozót választani. A legfontosabb mégis a megfelelő árnyalat. Mert hiába veszünk drága alapozót, ha a szín nem stimmel, és csúnyán elüt arcunk természetes színétől. Nincs annál égőbb, mint a fehér nyak fölött egy narancsszínűre lealapozott arc. Ez persze fordítva is igaz: a falfehér sápadt arc csak Edwardnak áll jól… Ha alapozót veszel, kenj egy keveset a kézfejedre – ha közel azonos az árnyalat, nem lesz gond. De a legjobb, ha hívsz magaddal valakit, aki objektíven áll a kérdéshez, és visszatart a rossz választástól!
3. Szemöldök-ügy

A szemöldök markánsan meghatározza arcunk karakterét, ezért nagyon fontos, hogy profi alakítsa ki szemöldököd vonalát. A legtöbben ugyanis saját maguknak szedik, ami gyakran oda vezet, hogy a szemöldök nem lesz szimmetrikus, és vékony vonalkává satnyul, ami utoljára 80 éve volt divat... Ne csak a forma kialakításánál vigyázz, hanem a szemöldökceruza használatánál is. Mindig hegyes, és a szemöldök színével harmonizáló ceruzát használj. Ne egy erős vonalat, hanem sok apró vonalkát húzz, mintha pici szőrszálakat rajzolnál.
minden hiba 1 helyen
4. Szájkontúr

Szörnyen otromba, pedig gyakori hiba a kontúrceruzával túlhúzott száj, amit sokan még egy erős színű kontúrceruzával is megfejelnek. Mostanában az erős ajakfestés amúgy sem divat, a szájfény bőven elég, ha szép smokey-eyes szemsminket csinálsz. Ha mégis szájkontúrt húzol, erre figyelj: a cél nem az, hogy új szájat rajzolj, hanem az, hogy az ajkak külső peremén vonalat húzva, azokat teltebbnek mutasd; nem kell vastag, erős vonalat húzni, csak finoman!

 Hangulat : síros ;( fáradt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése